Futás Úszás Cooper-teszt követelmények a TEK felvételi alkalmasságán

A TEK Műveleti Igazgatóság felvételt hirdet, hivatásos állományon belül.

Terrorelhárítási Központ(TEK) 2011. április 16., 11:34

A fizikai előszűrés követelményei:

40 m futás – 6,20 sec

250 m futás – 45,00 sec

emelés földről saját testsúly 100 %-nak megfelelő + 20 kg súllyal 3X

fekvenyomás saját testsúlynak megfelelő súllyal: szabályosan végrehajtva (mellet érintve) minimum 6X

kötélmászás – teljesítése 1X, függeszkedve

húzódzkodás – statikusan, ütemezetten végrehajtva (rúd az áll vonaláig, nyújtott karú függésbe engedve) 10X

tolódzkodás – statikusan, ütemezetten végrehajtva (nyújtott karú tartásból derékszögig leengedve) 12X

felülés – 2 perc időintervallumban, 80X

négyütemű fekvőtámasz – 1 perc időintervallumban, 30X

cooper-teszt – 2700m Cooper-teszt

úszás – 200m távolság teljesítése, megszakítás nélkül gyors vagy mell úszásnemben 7 perc alatt.

A fentiekben felsorolt teszt-feladatsor sikeres teljesítése a pályázók egészségügyi szűrésre küldésének alapfeltétele.

A feladatok egy blokként értelmezendőek, amely a fenti sorrendben kerül végrehajtásra.

Bármely feladatszám sikertelen teljesítése nem megfelelt minősítést eredményez.

A testsúly alapján megállapított súlyok esetén az adott súly 5-ös számáig lefele, afölött pedig felfele kerekítünk.

A fenti ismétlésszámok és időkorlátok minimum szintként értendők, a jelöltnek maximális ismétlésszámra illetve legjobb időre és távolságra kell törekedni, mivel a jelöltek az egyes felmérő számuk eredményei alapján rangsorolva és pontozva lesznek, majd ennek alapján összpontozásra kerül sor.

Az előszűrés során a jelöltek motivációja és egyéni hozzáállása is értékelésre kerül, az alkalmas minősítés ennek figyelembevételével kerül megállapításra.

A lövészeti előszűrés követelményei:

Távolság:

4/a céllap: 10 méter

20 cm-es fémcél: 8 méter

Szolgálati hordhelyzetből fegyverrántás, csőre töltés 3 lövés, technikai tárcsere újabb 3 lövés (50 kör/15sec.)

Fegyverrántás csőre töltés 1 lövés szolgálati hordhelyzetből 20 cm-es fémcélra (1 találat/4sec.)

Fegyverrántás csőre töltés 1 lövés célpontáthelyezés 1 lövés 20 cm-es fémcélra (2 találat/ 5 sec.)

A lövészeti előszűrés végrehajtásához a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatósága HK USP típusú pisztolyokat biztosít a hozzávaló tokokkal és a feladat végrehajtásához szükséges lőszermennyiséggel.

Azonban a jelölteknek lehetősége van arra, hogy a lövészeti előszűrés feladatait saját szolgálati lőfegyverükkel, saját szolgálati tokból hajtsák végre. Ez esetben a fegyverhez való lőszert a jelöltnek kell biztosítani.

Szükséges felszerelés:

időjárásnak megfelelő sportöltözet

úszófelszerelés

amennyiben a jelölt a lövészeti feladatokat saját szolgálati lőfegyverrel kívánja végrehajtani, a fegyverhez a szolgálati tokot és a szükséges lőszermennyiséget a jelöltnek kell magával hoznia.

Forrás: facebook (google cache).

Az oldal már megszüntették, valószínüleg azért, mert a facebook-on a hivatásos állomány tagjai a facebook-on nem szerepelhetnek (biztonsági kockázat, mivel az USA “hivatalának” közvetlen hozzáférése és külön kereső felülete van a felhasználók profiljához,tevékenységeihez és kapcsolataihoz,).

Kategória: 1, úszás, futás
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

7 hozzászólás a(z) Futás Úszás Cooper-teszt követelmények a TEK felvételi alkalmasságán bejegyzéshez

  1. tökös szerint:

    Szeretnél Te is 72 éves idős bácsit leteperni, aki önvédelmi fegyvert vásárol a cigányok ellen? Olyat aki idős kora miatt önvédelmi fegyvert már nem tarthat, de ereje sincs magát megvédeni. Bánj el Te is a magukat megvédeni nem képes bácsikkal, lépj be a TEK-be!

  2. jól picsán rúgják,a TEK-et délkelet Ukrajnába,vagy hulla zsákba hagyják el Ukrajnát,mert az Amerikai zsoldosok is azt hitték,hogy ők a Janik,Ukrajnába és már nagyon sokan,el mentek nyaralni hulla zsákban,a pokol fele,és nem sajnálom őket,nyírják ki őket,mind az összes TEK-est mi a lófaszt avatkoznak bele más ország bel-ügyeibe ennyi.

    • Az csak egy ürügy hogy magyar állampolgárt szabadítanak ki,az Ukrajnai illegitim kormány bérelte fel a -teket hogy hátha ők sikerrel járnak délkelet Ukrajnába,de mondok én valamit tisztelt Tekeresek,ha az Amerikai Zsoldosoknak nem sikerült,akkor miért hiszitek azt hogy nektek fog sikerülni,meg törni délkelet Ukrajna lakosságát,meg az ottani harcedzett milíciát,melynek minden fegyver neme meg van,és mellesleg még sok erősítést kaptak,a kozákok is ott vannak,meg a csecsen harcosok,mellyel a TEK-soha nem veheti fel a harcot,reméljük hogy hulla zsákban hajátok el Ukrajnát,az utóbbi valószínűbb,mi a fasznak avatkoztok bele más ország belügyeibe,és még ha meg tudja Oroszország,azt hiszem lesz hadd el hadd,ki lesztek facsarva mind a narancs,de meg érdemlitek mind,éljen Oroszország éljen az Orosz nemzet!

      • Sulis szerint:

        Helló bocs de szerintem egyártalán nincs igazatok de csak azèrt mert nem tudjátok hogy kik ők ès ogy mire kèpesek hiszen nap mint nap kockáztatják az èletüket hisz ők erre születek ez az èletük szóval hadjátok őket szerintem ők igazán jó emberek ès bátrak 🙂 üdv Sulis 🙂

  3. Sierra szerint:

    Tudom már régiek a commentek, de ha valaki olvassa ezt később legalább az lássa. A TEK-esek naponta hajtanak végre veszélyes bevetéseket azért, hogy nektek és mindenki másnak, biztosítsák a jobb létet. Erre ti itt szidjátok őket, hogy Ukrajna, meg idős bácsi leteperés. Ők betartatják a törvényt azokkal, akik nem hajlandók normálisan viselkedni. És egy közülük is százszor keményebb, mint ti összesen, akik beszólogattok.

  4. Nagy Márton szerint:

    nem tudod hogy ki a TEK. Itt ez a baj…azt sem tudod milyen a képzettséguk. elit alakulat akik mar regota verik a USA kommandosait

Hozzászólás